Küresel Siyasal Eğilimler (GPoT) Merkezi’nin Amerika Birleşik Devletleri ziyareti

GPoT Direktörü Dr. Mensur Akgün ve Direktör Yardımcısı Dr. Sylvia Tiryaki, GPoT’un üzerinde yoğunlaştığı alanlarda fikir alışverişinde bulunmak ve olası işbirliği imkanlarını tartışmak üzere 19-26 Eylül tarihlerinde New York ve Washington’da aralarında çeşitli Amerikan düşünce kuruluşlarının ve ABD Dış İşleri Bakanlığı’nın da bulunduğu bir dizi kurumu ziyaret ettiler.

Ziyaret edilen kurumlar arasında Albert Schweitzer Institute, Brookings Institute, Center for American Progress, Center for Strategic and International Studies, Eurasia Foundation ve US Institute of Peace vardı. Dr. Akgün ve Dr. Tiryaki ayrıca Birleşmiş Milletler’deki Türkiye Temsilciliği’nin yanı sıra ABD Senatosu’ndan ve ABD Dış İşleri Bakanlığı’ndan yetkililerle görüşme fırsatı buldu. Tartışma konuları esasen Kıbrıs, Kürt sorunu, Türkiye’nin Ermenistan açılımı, İsrail-Filistin sorunu ve genel anlamda Orta Doğu’yu ilgilendiren meselelerden oluştu.

Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi bu kuruluşları ziyaret etme fırsatını bulmuş olmaktan büyük memnuniyet duymakta ve gelecekte gerçekleştirilmesi öngörülen ortak projeleri heyecanla beklemektedir. Bu alandaki gelişmeler GPoT’un internet sitesinden takip edilebilecektir.