Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPOT), dünyanın en iyi düşünce kuruluşları arasında

Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPoT), Pensilvanya Üniversitesi’nin dünya çapında geleneksel hale gelen ‘Pennsylvania Üniversitesi Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplum Programı’nın Düşünce Kuruluşları Küresel Endeksi 2015 Raporu’nda en iyiler listesine girdi.

Elde ettikleri başarıyla ilgili görüşlerini dile getiren GPOT Direktörü ve İKÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mensur Akgün, önümüzdeki yıllarda İKÜ’nün de verdiği destekle aynı listenin daha da üst sıralarında yer almayı hedeflediklerini belirtti. Bu ilerlemeden duyduğu mutluluğu aktaran Prof. Dr. Akgün, “Pennsylvania Üniversitesi’nin artık gelenekselleşmiş dünyanın en iyi düşünce kuruluşları sıralamasına üniversite bağlantılı düşünce kuruluşları kategorisinde 73. sıraya konduğumuz için çok mutluyuz. Hedefimiz İstanbul Kültür Üniversitesi’nin her zamanki desteğiyle ileriki yıllarda daha üst sıralarda yer almak. Ama hepsinden önemlisi çözmeye çalıştığımız sorunların çözümüne mütevazı da olsa katkıda bulunmak. Ben küçük ancak heyecanlı ve iddialı ekibimizle, üniversitemizin her kademesinden aldığımız destekle iki hedefimize de ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin devamını okumak için tıklayınız.