State of Armenian Irregular Migrants in Turkey

Results of the research project “State of Armenian Irregular Migrants in Turkey” carried out by the Eurasia Partnership Foundation (EPF) were presented at GPoT Center/Istanbul Kültür University.

On Monday, February 15th, Ms. Alin Ozinian, the chief researcher, and Mr. Artak Shakaryan gave a presentation within EPF’s “Identifying the State of Armenian Migrants in Turkey” project. The presentation was attended by a number of journalists, academics, students, and other experts in the field.

Ms. Alin Ozinian carried out the investigative journalistic research in Istanbul, Antalya, Trabzon, and Ankara through focus groups and in-depth interviews over the summer and fall of 2009.

------

“Ermenistanlı Düzensiz Göçmenlerin Türkiye’deki Durumu”

Avrasya Ortalıklı Vakfı (Eurasia Partnership Project) tarafından yürütülen “Ermenistanlı Düzensiz Göçmenlerin Türkiye’deki Durumu” başlıklı araştırma projesinin sonuçları Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi’nde sunuldu.

Türkiye’deki Ermenistanlı Göçmenlerin Durumunu Belirleme projesinin bir parçası olarak baş araştırmacı Alin Ozinian ve EPF’dan Artak Shakaryan 15 Şubat’ta IKÜ’de gazeteciler, akademisyenler, konuyla ilgili diğer uzmanlar ve öğrencilerden oluşan bir toplulukla araştırmadan çıkan sonuçları paylaştılar.

Alin Ozinian’ın 2009 yılının yaz ve sonbaharı boyunca Istanbul, Antalya, Trabzon ve Ankara’da odak grupları ve etraflı mülakatlarla yürüttüğü araştırmanın etraflı raporuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.