Suriyeliler Suriye'yi tartıştı | Bursaport | Zafer Opsar

İstanbul Kültür Üniversitesi Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPoT) ve Munathara İnisiyatifi tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Yabancı Müdahale Suriye için Geriye Kalan Tek Seçenek mi?" konulu canlı tartışmada Suriyeliler Suriye’yi tartıştı. Yabancı askeri müdahaleyi savunanlar ile buna karşı çıkan Suriyeliler’i tartışmasında ilginç yaklaşımlar dikkat çekti.

Mısırlı sunucu Karima Awad’ın yönettiği canlı tartışmaya Türkiye'de yaşayan Suriyeliler ile Kültür Üniversitesi öğrencileri katıldı. Tartışmada, ilk sözü alan Suriyeli gazeteci Eman Chaker, siyasi çözümün zor göründüğünü, ancak askeri bir müdahalenin Suriye’de durumu değiştirebileceğini söyledi. Operasyon ile müdahalenin ayrıştırılması gerektiğini ifade eden Chaker, “Burada zaten Rusya, İran ve PKK’nin müdahalesi var. Yabancı askeri müdahaleye karşı olmakla birlikte faydalı olabileceğini düşünüyorum” dedi.

To read the full article online, please visit Bursaport here.