İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) ile değişen İKÜ gündemine ilişkin bir mesaj yayınladı.
Değerli Kültür Ailem,
Öncelikle 7 Ekim 2020 Çarşamba günü gerçekleşen yeni akademik yıl açılış törenimizde çalışma arkadaşlarımla, öğrenci konseyimizle, kulüp başkanlarımızla ve temsilcilerimizle bir arada olabilmek, benim için çok anlamlıydı. Oditoryum kapasitemizi sınırlı tutarak gerçekleştirdiğimiz açılış törenimiz, geleceğe dair hepimize umut verdi. Bu vesileyle 2020-2021 akademik yılının tüm ailemiz için sağlıklı, huzurlu, başarılı, devam etmesini diliyorum.
Değerli Kültür Ailem,
Uzaktan öğretimle sürdüreceğimiz güz yarıyılının en önemli gelişmelerinden biri dijital eğitim çözümümüz CATS Versiyon 3’ün devreye alınması oldu. Canlı ders yapmaya olanak sağlayan toplantı özelliği başta olmak üzere eğitim ve iletişim dostu bir altyapı ile tasarlanan CATS V3’ün öğrenci memnuniyetinde de fark yaratacağına inanıyorum. Kurum içi lansmanı ve eğitimleri geçtiğimiz hafta tamamlan CATS V3, iki binin üzerinde ders sayısı, bir gün içinde 10 bine yaklaşan tekil kullanıcısıyla kayda değer istatistiklere ulaştı. Dijital eğitim çözümümüz yalnızca güz yarı yılında değil üniversitemizin geleceğinde de çok önemli bir misyon üstlenecek. Bu noktada tüm Kültür mensuplarından CATS V3’ün yapıcı geri bildirimlerle CATS V3’ün geliştirilmesi için katkı belirtmek isterim.
2020-2021 akademik yılında eğitimin sürdürülebilirliği için bir diğer çalışmamız da Ataköy Kampüsümüzde açılan hibrid amfilerimiz oldu. Amfi içine kurulan kamera ve akıllı tahta uygulamalarıyla akademik kadromuza sınıf ikliminde ders olanağı sunan hibrid amfilerimizle, öğrencilerimize derse katılım dahil olmak üzere verimli bir dijital öğrenme ortamı daha sunabilmek büyük bir mutluluk. Hibrid sınıf teknolojilerimiz öğrenme verimliliğini sağlayacak donanımlarıyla güz yarıyılında öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin CATS V3 ile birlikte en büyük yardımcısı olacak. Yabancı Diller Bölümümüzün hazırlık öğrencilerimiz için kullanmaya başladığı hibrid sınıflarımızın tüm üniversitemiz ve öğrencilerimiz için verimli olmasını diliyorum.
Dijitalleşmenin bir sonuç değil bir süreç olduğunu çok daha net kavradığımız bu zaman diliminde farklı gerçeklerle de yüzleştik. Bunlardan biri dijital eşitsizlik. Eğitim için gereken teknolojilerin yarattığı maliyet ülkemiz genelinde pek çok aile ve eğitimcinin koşullarını zorluyor. Bu noktada İKÜMED ve KÜMED işbirliğiyle dijital eşitsizliğe karşı Kültür ailesi olarak bir dayanışma girişimine başlayacağız. Yapacağımız naçizane bir katkının bu proje için anlamı çok büyük. Dijital eşitsizliğin yarattığı toplumsal açmazları daha fazla büyümeden onarmak için, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için dayanışmaya ihtiyacımız var. Kültür ailesindeki her ferdin nicelikten bağımsız olarak, içten katkılarıyla kampanyamızı destekleyeceğine yürekten inanıyorum. ‘Birlikte bir tık daha güçlüyüz’ mesajıyla yola çıktığımız, İKÜMED ve KÜMED koordinatörlüğünde yürütülecek dayanışma projemize katkı süreciyle ilgili web sitemizdeki İKÜMED portalından bilgi alabilirsiniz. Kültür ailesi olarak başlattığımız girişimi birlikte geliştirebilmemiz önemli. Bu noktada kampanyamıza ilişkin görüşleriniz, önerileriniz ve merak ettiğiniz tüm noktalar hakkında İKÜMED ile (ikumed@iku.edu.tr) temasa geçmenizi rica ediyor, desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Çok farklı deneyimler edinerek karşıladığımız 2020-2021 akademik yılının Kültür Ailesi için sağlıklı, başarılı, mutlu geçmesi ortak temennimiz. Birlikte başaracağımız çok şey var. Güzel günlerde görüşmek dileğiyle. Dr. Bahar Akıngüç Günver Mütevelli Heyet Başkanı
|